Cine a spus că românii nu sunt inteligenţi? Potrivit ultimelor date de la autorităţile vamale, 60% dintre români - aproape toţi cei care nu s-au prezentat la vot - au părăsit încă de ieri ţara, sperând să-şi construiască un trai mai bun pe meleaguri mai însorite.

vama-nadlac-aglomeratie_89605400.JPG
“Nu vorbim despre un fenomen nou. Acesta e comportamentul obişnuit al alegătorilor români. În zilele dinaintea scrutinului, majoritatea populaţiei dă bir cu fugiţii, lăsând în urmă câţiva fraieri, să zicem 30-40%, să voteze cu PSD-ul sau să încerce în zadar să-l combată”, explică sociologul Deceneu Popovici.

“De aceea a şi scăzut populaţia României vertiginos - de la circa 174 milioane, câţi eram în ‘90, la 4 milioane, câţi suntem de fapt astăzi.”

Deşi numărătoarea încă nu s-a încheiat, datele oficiale arată că mai bine de 45% dintre români au preferat să plece cu avionul, în timp ce 20% s-au aventurat prin vama Nădlac cu maşina personală şi doar 7% au fugit cu trenul: un scor nesperat de bun pentru CFR, a cărui ofertă electorală a fost aspru criticată în trecut.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Monday, 12.12.2016 11:01 Politic

National Cinematografic