Prezenţa de 40% se explică! Restul de 60% au fost mai deştepţi şi au fugit din ţară încă de ieri

Cine a spus că românii nu sunt inteligenţi? Potrivit ultimelor date de la autorităţile vamale, 60% dintre români – aproape toţi cei care nu s-au prezentat la vot – au părăsit încă de ieri ţara, sperând să-şi construiască un trai mai bun pe meleaguri mai însorite.

“Nu vorbim despre un fenomen nou. Acesta e comportamentul obişnuit al alegătorilor români. În zilele dinaintea scrutinului, majoritatea populaţiei dă bir cu fugiţii, lăsând în urmă câţiva fraieri, să zicem 30-40%, să voteze cu PSD-ul sau să încerce în zadar să-l combată”, explică sociologul Deceneu Popovici.

“De aceea a şi scăzut populaţia României vertiginos – de la circa 174 milioane, câţi eram în ‘90, la 4 milioane, câţi suntem de fapt astăzi.”

Deşi numărătoarea încă nu s-a încheiat, datele oficiale arată că mai bine de 45% dintre români au preferat să plece cu avionul, în timp ce 20% s-au aventurat prin vama Nădlac cu maşina personală şi doar 7% au fugit cu trenul: un scor nesperat de bun pentru CFR, a cărui ofertă electorală a fost aspru criticată în trecut.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
12 decembrie 2016 09:01
Citește mai mult despre: alegeri plecare prezenta PSD rezultate vama

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult