Prigoană: Românii îşi trag pensii nesimţite

Prigoană ăl bătrân a declarat că niciun român nu merită să aibă o pensie mai mare de 1.500 de lei. Ba mai mult, niciun pensionar nu are ce face cu un asemenea porcoi de bani. Bănuiesc că totul se reduce la o problemă de terminologie, de felul în care definim conceptele. În primul rând, cine are mai mult de 1.500 de lei pe lună nu mai are cum să fie pensionar.

 

Prin definiţie, pensionari sunt ăia care mânăncă la fiecare masă coji de parizer, merg cu RATB-ul jumătate de oraş ca să-şi ia pătrunjel la cel mai mic preţ şi trag apa la veceu doar o dată pe zi de când şi-au pus apometre. De la 1.500 de lei încolo nimeni nu mai cochetează cu variaţiile astea ale subumanului, începe viaţa decentă, boieria chiar. Deja poţi să-ţi iei un iaurt, o pâine proaspătă.

În al doilea rând, Prigoană se gândeşte şi la viitorul ţării, la varietatea populaţiei. Cu pensii mai mari de 1.500 de lei în curând n-o să mai avem pensionari, copiii de mâine or să-i vadă doar în cărţile de istorie. Nici măcar la zoo pensionarii n-or să reziste prea mult, pentru că, după cum ştim, ei nu se înmulţesc în captivitate.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
20 mai 2010 17:27

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult