Primăria Capitalei a împărţit kit-uri anti-cutremur care conţin lumânare, arpacaş şi miez de nucă

Chiar dacă nu a făcut aproape nimic pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală, primăria încearcă acum, pe ultima sută de metri, „să dreagă busuiocul” împărţind locuitorilor kit-uri de urgenţă în caz de cutremur. Primarul a explicat că acestea kit-uri de urgenţă sunt mult mai ieftine, suma alocată de la buget fiind aproape nesemnificativă.

„Doamne fereşte, dacă se întâmplă vreo nenorocire, să ai toate cele trebuincioase la îndemână. Arpacaş, miez de nucă, o lumânare de pus deasupra, câteva prosoape şi căni de împărţit, ai tot ce trebuie. N-am pus zahăr, ăla e rezervat pentru campania electorală, cu uleiul şi făina”, a declarat primarul. Kit-ul conţine şi instrucţiuni astfel încât, orice supravieţuitor al cutremurului să poate construi o colivă pentru cei care n-au fost atât de norocoşi în maxim 30 de minute.

Primarul a respins şi acuzaţiile referitoare la favorizarea ortodocşilor ce vor fi afectaţi de viitorul cutremur: „Cu suficiente bomboane şi destulă imaginaţie poţi să faci ce vrei acolo, poţi să pui o stea a lui David, un citat din Coran sau chiar un Slavă Darwin”.

Specialiştii avertizează bucureştenii să fie, non stop, cu ochii pe ştiri, asta deoarece există zone în Bucureşti unde, chiar şi după cutremur, lucrurile vor arăta tot la fel.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

30 septembrie 2013 10:36

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult