Primele măsuri de relaxare. Harghita și Covasna vor avea voie să iasă din România

Norocoșii! Surse din Guvern confirmă că relaxarea măsurilor de siguranță se va face în mai mulți pași. Primul pas va fi ca două județe de test să primească autonomie și vor ieși de tot din România, fără declarații sau adeverințe. În cazul în care lucrurile merg bine, și alte județe vor putea ieși din România, precum Mureșul, Maramureșul, Bihorul și Timișul.

”Evident că după ce primesc autonomie, în cele două județe nu te vor mai întreba milițienii români unde te duci, nu te pot forța să stai în casă doar ca să poată fura guvernanții în liniște în tot acest timp”, explică juristul Decebal Popescu.

”Harghita și Covasna vor fi gestionate de autoritățile locale sau de guvernul de la Budapesta și în caz că lucrurile merg prost, putem da vina pe unguri pentru dezastrul economic”, spune Klaus Iohannis.

Președintele spune că nu poate împiedica autoritățile din Harghita și Covasna să primească autonomia, darîi avertizează pe maghiari: ”2 milioane de unguri nu vor mai avea posibilitatea să fie trimiși la muncă în Germania, cum pot românii acum, sub guvernarea liberală”, a spus Iohannis.

Scris de TNR
29 aprilie 2020 12:04
Citește mai mult despre: unguri

Alte articole

Vezi mai mult