Primele victime ale Bacului! Mii de elevi nu au ştiut să completeze corect cererile de înscriere

Din cei peste 200.000 de absolvenţi de clasa a XII-a care ar trebui să participe la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat, câteva zeci de mii şi-au asigurat deja prezenţa în sesiunea din toamnă. Azi, în prima zi de înscrieri, incultura elevilor şi-a spus cuvântul: mulţi nu au ştiut să completeze corect cererea de înscriere, astfel că vor rata sesiunea de vară a Bacalaureatului.

Majoritatea dintre ei pur şi simplu nu au ştiu ce să scrie în cerere, dar au fost şi cazuri de elevi care au încercat să dea şpagă, depunând cererea de înscriere în plic, alături de o sumă de bani în euro, între 100 şi 500, fiecare după posibilităţi. Au fost chiar şi cazuri de elevi care au încercat să copieze de la alţi elevi, dar au fost surprinşi de comisie şi eliminaţi din Bacalaureat.

Cea mai dramatică situaţie este în Teleorman, unde până la această oră nici măcar un elev nu a reuşit să se înscrie pentru examenul de Bacalaureat. „Este halucinant ce se întâmplă! Probabil inspiraţi de părinţii lor, elevii au venit la înscrieri cu ştampile de vot, nu cu pixuri. Toţi, fără excepţie, au pus ştampila pe cererea de înscriere, după care au cerut să primească ulei, făină şi găleţi”, a povestit un inspector şcolar teleormănean.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
27 mai 2013 11:05

Alte articole

Vezi mai mult