Primirea lui Vanghelie în Academia Română, amânată! E răguşit, nu poate ţine discursul de mulţumire

Aşteptată cu sufletul la gură de intelectuali din toată Europa, primirea lui Marian Vanghelie în Academia Română a fost amânată din nou! De data aceasta nu este vorba de refuzul primarului ci de o banală problemă de sănătate.

„În trecut domnul Vanghelie ne-a refuzat oferta pentru că a considerat că nu are timp şi de activităţi în acest domeniu. În cele din urmă, la insistenţele noastre, după ce i-am promis că nu trebuie să vină decât maxim o dată pe lună pe la noi, a acceptat. Şi acum, fatalitate! Ne-a anunţat în urmă cu jumătate de oră că nu va putea participa la ceremonie, că este răguşit”, a declarat preşedintele Academiei Române, dr. Ionel Haiduc.

Dacă boala primarului sectorului 5 se va prelungi, atunci membrii Academiei vor face o ceremonie „in absentia” pentru a-l înnobila pe Vanghelie cu titlul de academician. „La fel am făcut şi cu Eugen Lovinescu în 1991: I-am trimis zeci de scrisori, l-am sunat, n-a dat nici un semn de viaţă. L-am făcut academician cu forţa, că nu-i după capul lui”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

13 august 2013 09:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult