Probleme cu linia telefonică anticorupţie: nu poţi vorbi cu un operator dacă nu dai şpagă

“Aţi sunat la linia telefonică anticorupţie. Din păcate, toţi operatorii noştri sunt ocupaţi în acest moment, dar sunt convins că ne putem înţelege cumva şi vă punem în legătură cu cineva.” Aşa sunt întâmpinaţi mulţi dintre românii care încearcă să sune la linia verde înfiinţată în urmă cu câţiva ani pentru semnalarea faptelor de corupţie.

Practic, ca să poţi sta de vorbă cu o persoană reală, trebuie să-i virezi robotului câteva sute de euro într-un cont de Paypal, spun câţiva cetăţeni care încercau să-l pârască pe un controlor RATB care le-a cerut 20 de lei şpagă. “Nu vreau să ştiu cât mă costă să vorbesc cu un operator despre tunuri mai mari”, adaugă unul dintre nemulţumiţi.

Angajaţii call-centerului anticorupţie spun că nu ştiu nimic despre gesturile neortodoxe ale robotului lor telefonic. “Noi ne întrebam de ce nu sună nimeni! Acum se explică totul. Vom încerca să găsim cauza fenomenului, probabil e un fişier corupt în software-ul centralei”, spune unul dintre operatori.

Gurile rele spun că licitaţia pentru instalarea liniei telefonice ar fi fost aranjată politic, sumele vehiculate fiind “deosebit de mari, chiar şi pentru un demers anticorupţie”.

Scris de Vasile
18 martie 2015 13:03

Alte articole

Vezi mai mult