Probleme neprevăzute! Fabrica de case de marcat, închisă de ANAF fiindcă nu dădea bon fiscal

Lupta împotriva evaziunii fiscale a luat o întorsătură neaşteptată! Dând dovadă – spun unii – de exces de zel, ofiţerii de la Antifraudă au închis singura fabrică de case de marcat din România după ce au descoperit că aceasta nu le oferea clienţilor bon fiscal.

Întreprinderea de Case de Marcat şi Aparatură Fiscală “Karl Marx Prod 2000” din Găeşti, care funcţionează într-o aripă a fabricii de frigidere, a fost timp de 25 de ani unica sursă de case de marcat de pe teritoriul ţării, aflându-se în pragul falimentului până luna trecută, când cererea a început să crească fulminant.

“Grăbindu-ne să punem pe piaţă cât mai multe case de marcat, am omis să eliberăm bonuri fiscale pentru că, ştiţi, avem o problemă cu casa de marcat…”, s-a justificat Decebal Popescu, directorul fabricii de case de marcat. “Ştiţi vorba aia – nici cizmar cu ghete bune, nici croitor cu haine noi.”

Deşi nobil şi perfect justificat, mulţi consideră că demersul celor de la ANAF e mai degrabă un act de sabotaj. “În prezent, nimeni nu mai poate obţine o casă de marcat. Poate doar pe sub mână”, a confirmat un angajat al Fiscului.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
24 martie 2015 00:03

Alte articole

Vezi mai mult