Proiect! După legea darii în plată, se pregătește încă o lege utilă: „Dă-i în mă-sa pe bancheri!”

Proiectul a trecut deja de Senat, cu unanimitate de voturi și se află acum în Camera Deputaților, care este forul decizional în acest caz. Legea nu se referă doar la cei care au credite la bancă ci la oricine care a avut vreodată de-a face cu un bancher. 

Procedura în acest caz este mult mai simplă ca la darea în plată. Clientul trebuie să notifice banca cu privire la intervalul orar în care dorește să vină să-i dea în mă-sa iar bancherii vor trebui să elibereze orarul pentru a-l primi. Clientul se va prezenta la sediul băncii, va asculta ofertele de finanțare și va spune „te bag în mă-ta”. Banca poate constesta decizia în termen de 14 zile, caz în care clientul trebuie să se mai prezinte odată la sediul băncii pentru a le spune „te bag în mă-ta” sau o expresie similară. 

Măsura a îngrijorat pe mai mulți bancheri care spun că în astfel de condiții le va fi destul de greu să mai facă o afacere în domeniul ăsta. „Va trebui să ne reîntoarcem la meseria de bază, hoț sau politician, scuzați pleonasmul”, a declarat un cunoscut director de bancă.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

27 mai 2016 17:56
Citește mai mult despre: banci darea in plata

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult