Proiect UE: După ţigările care se sting singure, urmează alcoolul care nu mai curge

Inspirate de succesul ţigărilor care se sting singure, forurile europene plănuiesc măsuri similare care să vizeze celelalte droguri uşoare de larg consum. Astfel, pe masa de discuţii a Comisiei Europene şi-au făcut apariţia două noi proiecte: alcoolul care nu mai curge după mai mult de două pahare şi cafeaua care devine somnifer de la a treia cană consumată.

La o conferinţă de presă, Jose Manuel Barroso a prezentat aceste proiecte ca „o măsură necesară de protecţie a cetăţenilor europeni de riscurile – invizibile, deci cu atât mai mari – pe care le comportă consumul de zi cu zi. În fiecare deceniu, pe lângă cele aproximativ 20 de incendii provocate de ţigările uitate aprinse, se înregistrează nu mai puţin de 35 de situaţii în care se udă faţa de masă din cauza consumului exagerat de alcool sau a tremurului nervos provocat de cafea. Aceste tragedii trebuie să înceteze”, şi-a motivat Barroso decizia.

Întrebat cum va încerca Uniunea Europeană să tempereze posibila nemulţumire şi iritare a consumatorilor europeni, preşedintele CE a precizat că se ia în calcul posibilitatea ca, cel puţin într-o primă instanţă, ţigările, alcoolul şi cafeaua în noua lor formă neutralizată şi inofensivă să fie vândute la pachet cu un set complet de tranchilizante şi antidepresive.

Autor: Alex

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
21 noiembrie 2011 14:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult