Protest! Şoferii bucureşteni cer lăţirea pistelor pentru biciclişti, ca să poată parca mai bine

Câteva mii de şoferi au ieşit în stradă în această dimineaţă, cerând Primăriei să acorde mai multă atenţie pistelor pentru biciclişti de pe marile bulevarde ale Capitalei.

Potrivit protestatarilor, pistele actuale sunt “o bătaie de joc”, fiind prea înguste şi, adesea, înţesate de obstacole. “Uitaţi: ditamai stâlpul în mijlocul pistei de biciclişti”, se plânge proprietarul unui BMW de teren. “Cum doamne iartă-mă să mai parchezi acolo?”

“În alte părţi e atât de strâmtă pista de biciclişti că, dacă vrei să laşi maşina acolo peste noapte, fie ocupi o parte din carosabil, fie te urci cu ea pe treptele clădirii de alături”, spune un alt şofer. “Ah, şi degeaba faci piste dacă nu pui şi rampe. De câte ori vreau să urc cu Jeepul meu pe pista de biciclişti, mi-e frică să nu dau cu scutul de bordură. Domnu’ Oprescu, se aude? Ne-am săturat. Vrem piste ca în Occident!”

Primarul Capitalei nu a emis încă un comunicat după întâlnirea cu protestatarii, dar apropiaţii săi au declarat că acesta îşi dă “toată silinţa” să adapteze pistele de biciclişti la nevoile presante ale şoferilor.

Scris de Vasile
15 ianuarie 2014 12:01

Alte articole

Vezi mai mult