Proteste internaţionale! Mii de oameni cer marilor companii să urgenteze încălzirea globală!

Ample proteste de stradă în toate marile capitale afectate de valul de frig din ultimele săptămâni! Zeci de mii de oameni au ieşit pentru a le cere marilor companii din domeniul petrolier să facă ceva pentru a urgenta demult promisa încălzire globală. Protestatarii spun că multinaţionalele mai mult se laudă că poluează şi distrug clima. Unii se tem chiar ca nu cumva încălzirea globală să fi fost doar o campanie de imagine plătită de industria petrolieră.

Simbolul protestelor pare a fi inspirat din cel al Revoluţiei din ’89 – mai precis, este un strat de ozon cu o gaură în mijloc. Cei care îl afişează spun că sunt dispuşi să facă şi singuri tot ce e nevoie pentru a grăbi încălzirea globală. „Mi-am luat o maşină care consumă în neştire”, declară un protestatar din Statele Unite, „dar e clar că nu a folosit la nimic. Am acum în spate nişte bidoane cu benzină pe care o să le vărs în Golful Mexic, să le dau şi eu o mână de ajutor celor de la BP, că văd că singuri pur şi simplu nu au resursele necesare. Cred că fiecare trebuie să contribuie cu ce poate la încălzirea globală”.

S-au înregistrat şi câteva incidente violente – mai multe maşini electrice sau hibride au fost incendiate şi posesorii lor erau cât pe ce să fie linşaţi de mulţimile furioase. „Iresponsabililor”, li s-a strigat, „aţi avut grijă să protejaţi planeta şi uite în ce hal am ajuns!”

Scris de TNR
15 februarie 2012 12:02

Alte articole

Vezi mai mult