PSD încearcă să mituiască jurnaliştii! Legea salarizării stabileşte salariul minim în presă la 9 lei/lună

9 lei pe lună. Atât ar putea câştiga, după intrarea în vigoare a Legii salarizării, un jurnalist român. La auzul veştii, angajaţii mai multor publicaţii centrale au izbucnit în lacrimi de fericire, însă există bănuieli că, prin această măsură “suspect de generoasă”, PSD ar dori să-i îmblânzească pe ziariştii ostili.

“Sigur, cine n-ar vrea să câştige 9 lei pe lună. Asta înseamnă nouă covrigi, cu mac, cu susan, cu seminţe, pentru numele lui Dumnezeu! Aş trăi ca un nabab al covrigilor”, spune Tomiţă Marcu, reporter la o televiziune locală. “Cu toate astea, nu poţi să nu te gândeşti: de unde vin banii? Am refuzat cu încăpăţânare ajutorul de şomaj atâta vreme şi vine Dragnea să-mi fluture prin faţă acest aşa-zis ‘salariu’?”

“Oricât de bine mi-ar prinde nouă covrigi, sau chiar opt covrigi şi o cafea de la automat, să primesc bani de la PSD ar însemna să-mi calc pe principii. Principiile mele valorează mai mult de atât. Minimum 12 covrigi”, a adăugat jurnalistul, încălzindu-şi mâna bună la o anvelopă în flăcări.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
11 aprilie 2017 11:04

Alte articole

Vezi mai mult