Pușcăria, Armata și Biserica, instituțiile în care românii au cea mai mare încredere

Surpriză de proporții în ultimul sondaj realizat de TNR: Pușcăria a devenit oficial instituția în care românii au cea mai mare încredere. Dacă până acum primele poziții reveneau Armatei și Bisericii, despărțite de procente infime, anul acesta Pușcăria pur și simplu și-a surclasat competitoarele: 97% dintre români spun că au încredere în Pușcărie.

Practic, Pușcăria este singura instituție care a înregistrat creșteri ale nivelului de încredere din partea populației. Toate celelalte instituții au realizat scăderi comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

”Rezultatele studiului nu mă surprind”, ne-a spus directorul penitenciarului Jilava. ”Mai evadează unii, dar nu rezistă mult afară. Fie îi prindem noi, fie se întorc de bunăvoie. Pentru majoritatea, închisoarea le oferă un trai la care în libertate pot doar visa. Deci e normal ca românii să aibă încredere în instituția noastră”, a adăugat acesta.

Ca fapt divers, la extrema cealaltă se află pentru al 8-lea an consecutiv instituția căsătoriei, care se bucură de încrederea a doar 0,4% dintre români.

Scris de Calin
7 august 2011 09:39

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult