Veşti proaste pentru maestrul Radu Beligan! După cel al Mineriadei, şi dosarul Răscoalei de la 1907 ar putea fi redeschis pentru cercetări, actorul fiind bănuit că s-ar fi folosit de influenţa dobândită în epoca fanariotă pentru a înăbuşi revolta câtorva mii de săteni de pe moşia unui nepot al său.

beligan_1907_rascoala.jpg
Acuzat că a chemat dorobanţii să pună capăt răscoalei, Beligan se apără cu vehemenţă: “Nu ştiu despre ce vorbiţi! E adevărat, veniseră acolo câteva trăsuri cu dorobanţi, să semene nişte orz. Dar eu eram plecat la Petersburg să discut despre Tripla Antantă cu contele Izvolski! Dacă nu mă credeţi, întrebaţi-l pe Dimitrie Sturdza.”

Asociaţia Urmaşilor Urmaşilor Supravieţuitorilor Răscoalei nu a emis încă un comunicat oficial, dar surse din cadrul acesteia au confirmat optimismul cu care stră-strănepoţii victimelor privesc redeschiderea dosarului. “E încă devreme. Următorul secol va fi crucial în tragerea la răspundere a celor vinovaţi!”, ar fi afirmat un membru marcant al organizaţiei.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Thursday, 05.02.2015 18:21 Politic

National Cinematografic