Radu Mazăre promite să eutanasieze peştii fără stăpân din Constanţa

La final de campanie electorală, primarul oraşului de la malul mării a declarat că e indignat de numărul mare de vietăţi acvatice maidaneze din Constanţa şi că ar vrea ca legea câinilor fără stăpân să se aplice şi la acestea. „Dimineaţa, când merg ca omul cu skijetul la serviciu, sar să mă muşte de picioare haite de peşti”, spune Mazăre. „Sunt nevoit să umblu cu plancton prin buzunare ca să le arunc când se reped spre mine, să se mai potcolească. Din cauza asta am ajuns chiar să mă tem să mai fac sporturi nautice extreme.”

Primarul spune că o parte din vină o au pescarii bătrâni, care hrănesc animalele marine maidaneze fără să se gândească la consecinţe. „E şi o chesti de educaţie”, continuă Radu Mazăre, „mulţi părinţi, cum vede copilul o pisică de mare, o strigă «pisi, pisi!», o iau acasă şi după 2 zile, când ăla mic s-a plictisit de ea, îi dau drumul pe străzi. În condiţiile astea, n-ar fi de mirare ca în curând să ajungem să avem acvariu în Constanţa.”

Mazăre promite că peştii fără stăpân vor fi ridicaţi de ecarisaj, închişi în cuşti, iar dacă în termen de 7 zile nu îi ia nimeni, eutanasiaţi. „O să le oferim condiţii umane”, explică primarul, „o să le punem în faţă o strachină de apă, că nu suntem bestii.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
7 iunie 2012 13:06

Alte articole

Vezi mai mult