Războiul n-a început, dar Putin raportează deja moartea a 800 de jurnaliști ruși

Pregătirile de război de la granița Ucrainei anunță o surpriză în ofensiva rusă. Botezul focului ucrainean îl vor primi trupe de elită speciale, formate din opozanți ai Kremlinului, în principal jurnaliști merituoși, ce s-au distins prin fapte și atitudini fățiș adverse lui Vladimir Putin. „Acești cetățeni și-au tot justificat poziția de frondă prin dragostea pentru mama Rusia. Acum au ocazia s-o și demonstreze. Cum iubirea de țară îi mână în zilnica luptă de idei, suntem convinși că la fel îi va mâna și în primul asalt peste graniță”, spun moscoviții.

Batalionul de linia-ntâi este format din persoane ce au dovedit o frustrantă rezistență fizică, dar și tărie de caracter sau stăpânire de sine dezarmante. „Prioritate au cei ce și-au înfrânat poftele subite de Noviciok, abstinenții care și-au refuzat cu stoicism plăceri egoiste precum săritul în gol de la etajul 9, cei cu reflexe, care pot stăpâni mașini cu frâne tăiate, dar și persoanele cu o bună orientare ce i-a ajutat să nu se rătăcească până acum într-un fund de Siberie”, spun generalii ruși.

Nefiind oamenii armelor, ci ai cuvintelor tăioase și protestelor de stradă, adversarii lui Putin vor intra în luptă neînarmați, echipați minimal, fără protecții inutile care le-ar stânjeni mișcările. „Nu riscăm accidente, autoîmpușcări din neatenție în tâmplă sau zgârieturi cu baioneta înfiptă de 15-20 de ori în jugulară. Oricum, sarcina lor e simplă: se plasează fix în fața ucrainienilor și când văd glonțul pornind spre ei, se feresc repede, lăsându-l pe inamic expus focului nostru nimicitor. Sigur vor face o treabă excelentă, iar sicriele pe care ni le promiteau ucrainienii vor fi poleite cu aurul recunoștinței poporului rus biruitor”, dau asigurări strategii de la Moscova.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
13 decembrie 2021 11:12
Citește mai mult despre: Putin razboi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult