Reconciliere. Un român a negociat ca ungurii să aibă Ardealul doar în weekend

După 100 de ani de neînțelegeri pe seama Ardealului, românii și ungurii au dat-o, în sfârșit, la pace. Asta după ce un negociator extrem de abil s-a înțeles cu ungurii ca ei să aibă Ardealul în weekend, iar românii să-l păstreze doar în celelalte cinci zile ale săptămânii.

”E perfect așa”, explică negociatorul român. ”Ungurii iau Ardealul în weekend, adică exact atunci când e bine să faci curățenie și să faci cumpărături pentru toată săptămâna care urmează. Îl țin ungurii două zile și-l fac frumos și curat, după care îl preiau românii și se destrăbălează cum vor ei timp de cinci zile. După care vin din nou ungurii cu curățenia și tot așa.”

Ungurii sunt și ei mulțumiți. ”Șă ținem noi două zile pe săptămână Ardealul este cea mai importantă victorie a maghiarimii de la Dictatul de la Viena încoace”, spune negociatorul maghiar. ”Vor fi două zile minunate, în care nu ne va contrazice nimeni când spunem c-am fost primii în Ardeal și în care vei putea cumpăra pâine doar dacă o ceri în maghiară.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
31 ianuarie 2020 13:20
Citește mai mult despre: Ardeal

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult