Recunoaștere internațională! Tăriceanu a primit prestigiosul premiu Stalin pentru democrație

Sub privirile pline de invidie ale lui Ion Iliescu, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a primit cea mai înaltă distincție oferită în comunism, presitigiosul premiu Stalin, chiar din partea președintelui Academiei pentru Stalinism, cel mai respectat for în domeniu. Deși toată sala a aplaudat, singurul care nu s-a bucurat a fost Ion Iliescu, care râvnea acest premiu încă de când era ministru al Tineretului în regimul Ceaușescu.

„Acest premiu confirmă, încă o dată, recunoașterea internațională de care se bucură România și reformele făcute în vederea implementării democrației în țara noastră”, a declarat Tăriceanu în timp ce Ion Iliescu era cărat afară din aulă pentru că-i sărise un stent de pe inimă de nervi. „Cred că orice țară se poate bucura de democrație, atâta timp cât avem grijă de nomeclaturiști, oamenii care se sacrifică în parlament pentru ca proletariatul să nu fie nevoit să o facă”.

Printre laureații premiului Stalin se numără Pol Pot, Idi Amin sau Slobodan Miloșevici. Dintre români, au mai fost nominalizați Andrei Marga (care nu l-a primit pe motive de vechime) și Nicolaie Ceaușescu, acesta trebuind să-l primească în 1990. Jurnalistul Costi Rogozanu a câștigat premiul „Un certan regard” din partea juriului în 2012 și 2013.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
9 iunie 2015 16:06

Alte articole

Vezi mai mult