Regele Mihai a vrut să invite parlamentarii la Peleş, dar familia s-a opus

Scene tensionate azi într-o şedinţă a Casei Regale de România. Imediat după masa de dimineaţă, Regele Mihai a supus spre vot familiei propunerea ca de ziua sa de naştere, pe 24 octombrie, să-i invite pe parlamentarii României la Peleş. Acolo, fiecare parlamentar ar fi putut să susţină un discurs în faţa membrilor Casei Regale şi a lui Duda.

Iată şi declaraţia Regelui: „Eu nu înţeleg nimic din ce spun parlamentarii la televizor. Doresc să văd dacă acelaşi lucru se întâmplă şi pe viu. Nu de alta, dar vreau să-mi dau seama dacă am televizorul stricat sau e de la ei.”

Însă, în momentul în care propunerea a fost supusă la vot, Regina Ana şi Principesa Margareta au fost împotrivă. Motivaţia a fost aceea că, oricum, situaţia familială regală este destul de tensionată, astfel că nu mai e nevoie de încă 500 de oameni în vizită, fiecare dintre ei cu problemele lor.

Regina Ana a făcut la finalul votului o scurtă declaraţie: „Fiecare le ştie pe-ale lui. De bine de rău, stăm aici la castel şi, cât o fi unul sau altul care să ne calce pragul, ne bucurăm. Regele nu mai e aşa tânăr ca să-şi serbeze ziua de naştere. N-o să stau eu acuma, femeie bătrână, să strâng după ăia.”

Regele, din ce se aude, vrea să supună din nou propunerea spre dezbatere la cină. Din ce spun apropiaţii, este încrezător în reuşită, mai ales că i-a cumpărat şi votul lui Duda. Trist e că Duda i l-a vândut, deşi ştie foarte bine că votul său nu se pune în chestiuni de familie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Mihai
21 septembrie 2011 12:29

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult