Regele Mihai, acuzat de prinţul Paul că a scos din ţară tablouri electrice de patrimoniu

Scandal printre capetele încoronate! Prinţul Paul de România îl acuză pe regele Mihai că n-ar fi abdicat necondiţionat în 1947. “Ex-regele Mihai nu a plecat cu mâna goală”, spune prinţul. “A plecat cu 42 de tablouri electrice de mare valoare. Ceauşescu i le-a cerut în justiţie, la Haga, ocazie cu care s-a descoperit că fostul rege scosese din ţară şi un creion de tensiune care îi aparţinuse lui Grigorescu şi cu care făcuse schiţele la Car cu Boi.”

În plus, susţine prinţul Paul, fostul rege Mihai nu a acceptat orice fel de tablouri; a cerut în mod expres să fie realizate doar de maeştri din curentul 380, astfel că în ţară au rămas doar cele de 220, un curent care nu are aceeaşi intensitate artistică. “A fost un gest ruşinos, trebuia mai degrabă să rămână în ţară şi să facă rezistenţă. Sunt convins că dacă nu abdica, acum i s-ar fi înălţat un arc electric de triumf”, a comentat prinţul.

În replică, regele Mihai a recunoscut că a scos din ţară câteva tablouri electrice de patrimoniu în 1947, dar s-a justificat prin faptul că trebuia totuşi să aibă şi el o siguranţă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
13 octombrie 2011 14:13

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult