Regele Mihai explică de ce nu mai e Nicolae principe: Moștenitorul meu va fi Ion Iliescu

Lovitură de teatru dată de Regele Mihai, care a anunțat că i-a retras titlul de principe nepotului său, Nicolae, fiul principesei Elena, și l-a exclus din linia de succesiune la coroana României. „Aveam nevoie de un sânge tânăr dar și de un om cu experiență în conducere, iar acest Nicolae nu are niciuna din aceste calități”, și-a motivat cel numit Regele decizia.

Locul său în linia de succesiune va fi luat de Ion Iliescu, un apropiat al casei Regale. „De-a lungul timpului Ion Iliescu a dovedit constanță în opiniile sale, determinare și discernământ. De-aia am ajuns să stau cot la cot cu el în aula mare a Parlamentului, după ce m-a fugărit cu miliția la începutul tulburaților ani 90. Plus că are vlagă în el, mai poate conduce țara asta încă vreo 25-30 de ani”, și-a motivat regele alegerea.

Faptul că Ion Iliescu nu este de viță nobilă nu este un impediment pentru Casa Regală a României, el urmând a primi titlul la fel cum l-a primit și Radu Duda, pe pile. Singura problemă va fi în familie, pentru că Ion Iliescu, deși nou venit, este mai mare în grad ca principele Radu și, deci, va trebui să stea la masă mai aproape de rege, în locul rezervat pentru favoriți.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

10 august 2015 17:08
Citește mai mult despre: Iliescu regele mihai

Alte articole

Vezi mai mult