Reguli noi în guvern! Înainte de numire, toți miniștrii vor face în avans trei ani de închisoare

Pentru că parlamentarii sunt fie prea proști, fie prea dezinteresați ca să dea o lege utilă, a fost nevoie de societatea civilă pentru a reglementa eficient activitatea guvernului. Astfel, conform unei inițiative a singurului reprezentant legitim al societății civile, Decebal Popescu, înainte de numire toți miniștrii vor trebui să facă în avans minim trei ani de închisoare.

”De când Victor Ponta e în fruntea guvernului, nu mai puțin de 13 miniștri sunt sau urmează să ajungă în închisoare”, a explicat Decebal Popescu. ”Toți, dar absolut toți, din același motiv: au furat din banul public. Dacă adaugăm la listă și foștii miniștrii PDL aflați în situații similare, gen Udrea sau Videanu, sau pe fostul premier Adrian Năstase, e evident că, mai devreme sau mai târziu, toți miniștrii noștri vor ajunge în închisoare.”

Tocmai de aceea, Decebal Popescu consideră că închisoarea făcută în avans este singura metodă decentă prin care activitatea guvernului să nu fie întreruptă constant de DNA. Întrebat dacă nu cumva această măsură, a închisorii în avans, ar putea trimite după gratii oameni nevinovați, Decebal Popescu a răspuns scurt și sigur pe el: ”Exclus! Toți miniștrii fură!”

Scris de Calin
16 martie 2015 16:03

Alte articole

Vezi mai mult