Reminiscențe comuniste. Șora întrerupe curentul vecinilor în fiecare seară la ora 9

Trecutul venerabilului Mihai Şora începe să-l prindă din urmă. Vecinii spun că sunt şocaţi că lumea credea că el ar fi anticomunist: “În fiecare seară ne taie curentul şi ne ţine în beznă. Şi face asta din 1948, când a primit funcţie în guvernul bolşevic sovietic”, spun vecinii. “E mai comunist decât ăia de la Demos!”, spun vecinii. “E mai comunist decât un angajat la o universitate de stat”, spun cei de la Demos.

Potrivit vecinilor, Şora a fost văzut de nu ştiu câte ori ascultând cu paharul pe la uşi şi notează tot. Are un carneţel şi la şedinţele de bloc zice: “Şi, ce bancuri aţi mai auzit?”, apoi notează numele, locul, profesia celui care spune bancul şi cei care au râs la el.

Îi fiecare sâmbătă îi critică dacă îi vede prin bloc: “Oamenii muncii ar trebui să lucreze şi sâmbăta, aşa cum a spus tovarăşul Stalin”, spune Şora. În fiecare dimineaţă ascultă Internaţionala la maxim şi ridică un steag cu secera şi ciocanul, iar când vine întreţinerea murmură printre dinţi: “ciocoii se îmbogăţesc pe spinarea poporului proletar!”.

Scris de TNR
7 octombrie 2019 17:10
Citește mai mult despre: Sora

Alte articole

Vezi mai mult