Republica Moldova anunţă că îşi închide spațiul aerian cu plasă de Buzău

Pericolul rusesc de la graniță nu i-a lăsat indiferenți pe strategii Republicii Moldova. Maia Sandu a decretat deja starea de urgență și a ordonat închiderea spațiului aerian. Generalii moldoveni au anunțat că spațiul aerian va fi închis cu plasă de Buzău, cu ochiuri de 10 cm, care nu vor permite niciunei aeronave să treacă.

”Am decis să apelăm la plasa de Buzău pentru că nu avem o apărare antiaeriană și cu mătura nu ajungem la avioanele rusești”, a precizat generalul Vasile Bezbojnic, șeful Statului Major moldovean. Spațiul aerian va fi închis începând de azi, dar va fi lăsat un spațiu de 2 metri la sol, ca să poată trece contrabandiștii care țin în viață economia Moldovei.

Ca să arate cât de serioși sunt, moldovenii au anunțat că au contactat deja România pentru o finanțare nerambursabilă, adică pomană internațională. Va fi nevoie de 500 km de plasă de Buzău, dar încă nu e clar cine va monta gardurile, pentru că în Moldova nu e niciun locuitor apt de muncă, toți fiind ori plecați în alte țări, ori rupți de beți.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
24 februarie 2022 16:21
Citește mai mult despre: avion Moldova

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult