Respect! Regele a fost adus de la Sinaia pe DN1, un drum care arată la fel ca în copilăria lui

Dacă Regele Mihai ar vedea traseul pe care e adus de la Sinaia la București, fostul suveran l-ar recunoaște ușor, pentru că DN1 arată exact ca în copilăria lui, în perioada interbelică. Pe alocuri, de la gropi, drumul arată ca după bombardamentele americane din al doilea război mondial.

Unul din oaspeții străini, prezent la ceremoniile funerare, a remarcat autenticitatea drumului și perfecta stare de conservare: ”Bănuiesc că românii îl folosesc doar la ceremonii de stat, în rest sunt convins că DN1 e muzeu. Mi-ar fi greu să cred că e folosit ca șosea obișnuită”, a spus un cetățean din alt stat, unde ”drum” înseamnă altceva.

Periplul regelui spre locul său de veci de la Curtea de Argeș nu se va încheia pe DN1. Cortegiul va intra în București și va trece pe Calea Victoriei, unde a fost amenajată o pistă de bicicliști cu costuri care amintesc de jafurile fanarioților și în drum spre Palatul Regal va trece pe lângă multe clădiri istorice din perioada lui de glorie, care acum sunt vopsite în roz de babuinii pesediști ai țărăncii Gabriela Firea.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
13 decembrie 2017 20:09
Citește mai mult despre: DN1 regele mihai sinaia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult