Revoltă în Ardeal, după ce oamenii au înţeles că s-a interzis afumatul în spaţii închise

O interpretare greşită a legii anti-fumat era cât pe-aci să stârnească o răscoală în jumătate de ţară! Mai mulţi ardeleni au înţeles de la televizor că de acum încolo afumatul va fi interzis în spaţiile închise, fapt care i-a înfuriat teribil.

“No, cum să nu afumăm în spaţii închise? Adică cum, să se bage statul în afumătoarea mea, să-mi spună ce am voie să fac într-însa?”, a întrebat, indignat, un bade din zona Sibiului. “Dacă ne luaţi cârnaţii şi slana, apăi să ştiţi că dăm şi noi furca jos din pod şi venim peste voi! Imediat ce terminăm pita asta cu ceapă şi slană!”

“Auzi, ce drăcie, să nu mai pot afuma decât la puşcărie, eu, care-s afumător din tată-n fiu! La puşcărie o să şi afum, să ştiţi, după ce-i tai pe nenorociţi cu brişca!”, a confirmat un alt bade.

Revolta incipientă s-a stins în momentul în care oamenilor furioşi li s-a explicat că nu afumatul va fi interzis, ci acea îndeletnicire cunoscută pe meleagurile lor ca “duhănit”. “Ah, păi e bine, de duhănit în afumătoare n-avem nevoie, că ultima dată când am făcut pastrama cu ţigări ni s-a cam aplecat de la ea”, au încheiat ardelenii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
22 decembrie 2015 17:37
Citește mai mult despre: afumat Ardeal carne fumat porc Sarbatori

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult