Revoltător! A cerut o pâine în română în Harghita şi i s-a pretins să o plătească

În Secuime, românii continuă să fie umiliţi când cer pâine în limba maternă! Cel mai recent caz a avut loc în Miercurea Ciuc, unde unui cetăţean care a cerut o pâine în limba română nu doar că i s-a oferit pâinea, dar i s-a şi pretins să o plătească. „Vă costă 2 lei, vă rog” e reacţia halucinantă a vânzătoarei, care l-a scos din minţi pe cetăţeanul care ceruse pâine în română.

Mai mult, vânzătoarea l-a ameninţat pe Robert Acrişor, căci despre el este vorba, că, dacă nu îi dă banii va refuza să-i dea pâinea. Ba chiar la un moment dat a chemat şi bodyguardul, ca să-l scoată afară din magazin pe Robert, pe motiv că acesta a început să folosească limba română în timp ce o înjura.

„M-am simţit ca şi cum cineva şi-ar fi băgat mâna în buzunarul meu”, a povestit ulterior Robert Acrişor. „Mi se pare absolut scandalos ce s-a întâmplat! Nu e posibil ca în propria ta ţară să ceri o pâine în română şi vânzătoarea de etnie maghiară să-ţi ia banii. Nu le ajunge că le-am dat un teritoriu în care să locuiască, acum ne mai iau şi banii!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
9 aprilie 2013 17:04

Alte articole

Vezi mai mult