Revoluţia din ‘89 rămâne un mister: “Mii de români au ieşit din case deşi nu se dădea nicio tigaie”

O sumedenie de enigme planează încă asupra evenimentelor din decembrie ‘89, spun câţiva istorici care încearcă din răsputeri să stabilească ce anume i-a scos atunci pe români din case “în condiţiile în care nicăieri nu era vreo promoţie la tigăi”.

“Nicio arhivă din acea perioadă nu menţionează o deschidere de hypermarket sau o reducere la articole de bucătărie care să justifice o asemenea mobilizare a cetăţenilor”, spune Deceneu Petrescu, cercetător. “Cu câteva zile înainte de evenimentele de la Timişoara e posibil să se fi băgat bormaşini la un magazin universal din zonă, dar coada formată nu ar fi fost atât de mare cât să declanşeze o revoluţie, pentru că preţurile erau stabilite la nivel central.”

“Cât despre mulţimea adunată în faţa CC-ului, aceasta sfidează toate legile sociologiei româneşti: ar fi fost nevoie de reduceri la 4 modele de Dry Cooker ca să iasă atâţia oameni în stradă”, adaugă savantul. “Putem conchide doar că au lucrat forţe supranaturale, sau că agenturile străine au lansat în iarna lui 1989 o serie de zvonuri privind nişte reduceri absolut halucinante.”

Articolele TNR merg cel mai bine c-o bere TNR alături. Comand-o, c-avem livrare gratuită în toată țara.

Scris de Vasile
23 decembrie 2013 12:12

Alte articole

Vezi mai mult