Româna, limbă oficială în R. Moldova! Replica Tiraspolului: maghiara, limbă oficială în Transnistria

Guvernul separatist de la Tiraspol a reacţionat dur, după ce româna a devenit limba oficială a Republicii Moldova. După dezbateri intense, membrii guvernului au ajuns la concluzia că cel mai bun şi de impact răspuns este să declare maghiara limbă oficială în Transnistria.

Cel mai sfidător a fost chiar liderul administraţiei de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, care şi-a schimbat inclusiv numele, în Erdely Szecsiuk. „Noi la Tiraspol vorbit todeauna maghiar limbă, nu romanoş sau altceva. Maghiar până la moarte si dincolo de el!”, a urlat liderul separatist, într-o limbă pe care el o consideră maghiară.

Următorii paşi, spune Evgheni Şevciuk, sunt schimbarea drapelului, pretenţii teritoriale asupra Ardealului şi refuzul de a mai vinde pâine celor care o cer în limba română. De asemenea, liderul separatist vrea să îl invite pe noul său idol, Verestoy Attila, să defrişeze absolut toate pădurile din Transnistria.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
11 decembrie 2013 08:12

Alte articole

Vezi mai mult