România a cumpărat două baterii HIMARS ca să apere Pasajul Unirii de TIR-uri

În ședința de astăzi de la CSAȚ s-au luat o serie de decizii importante pentru înzestrarea armatei române, având în vedere vulnerabilitățile de securitate, atât la granița estică a țării, respectiv războiul din Ucraina și sărăcia lucie din Moldova, cât și în centrul Bucureștiului, în zona Pasajului Unirii. S-a hotărât astfel achiziționarea de tehnică de ultimă generație, respectiv avioane F-35 multirol, cele mai bune din lume, precum și două sisteme HIMARS pentru primăria sectorului 4, să păzească mai bine intrarea în Pasajul Unirii.

„Asistăm, din păcate, la o reconfigurare geopolitică și geostrategică la nivel global, ceea ce înseamnă că idiot nu e doar șoferul de tir sau autocar de România, el poate fi și din Turcia, Bulgaria, Macao sau Insulele Kurile. În fața acestor amenințări trebuie să fim pregătiți, și poliția comunitară nu mai făcea față”, a declarat primarul Daniel Băluță, care a fost invitat special la ședința CSAȚ.

Bateriile de la pasaj vor fi integrate în sistemul de sateliți și rețeaua NATO, ceea ce înseamnă că operatorii lor vor primi informații în timp real despre situația din teren, precum și update-uri de la centrul de intelligence al NATO. Astfel, dacă este detectat un prost prin zonă, HIMARS-ul îl poate distruge de la 10 kilometri depărtare, cam de pe când intră pe șoseaua Berceni, evitând astfel un blocaj rutier la Unirii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

11 aprilie 2023 15:36
Citește mai mult despre: CSAT HIMARS pasajul unirii

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult