România a dat doar 1,6% din PIB pe apărare, că de restul s-a luat mâncare la generali

Ministerul Apărării Naționale și președinția se apără în privința scandalului legat de faptul că, teoretic, România a dat doar 1,6% din PIB pe apărare, deși și-a asumat, prin președintel Iohannis, o cotă de cel puțin 2,5%. „În primul rând aceste date sunt secret de stat”, a răspuns administrația prezidențială.

Totuși, un reporter al publicației Recorder a reușit să obțină devize de plată ale armatei din care rezultă că, totuși, România a cheltuit 2,5% din PIB așa cum și-a asumat. „Era o legătură logică pe care toți o știam, toți o vedeam, dar cineva trebuia s-o spună. Banii s-au dat pe hrana generalilor, se vede cu ochiul liber, uitați ce bine hrăniți sunt. Practic, de la maior în sus abia avem un om fără burtă, iar ofițerii superiori care nu au așa ceva sunt pe cale de dispariție”, a spus o sursă din MApN pentru Recorder.

În acest fel România are cea mai bine hrănită armată a NATO, mult peste orice flămând din zonă, spun experții. În condiții de război, un general al Armatei Române poate supraviețui chiar și doi ani mâncare, doar din grăsimea acumulată în fălci, ceea ce-l va face perfect apt, să nu-i tremure mâna când semnează curajos capitularea.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

22 martie 2024 18:51
Citește mai mult despre: ciuca general gras

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult