România a somat autoritățile maghiare să repare infrastructura din Ardeal, lăsată în paragină în ultima sută de ani

După ani de tăcere, autoritățile române au luat în sfârșit atitudine față de delăsarea vecinilor maghiari și au cerut, printr-o scrisoare oficială, ca aceștia să-și asume datoria pe care o au față de Ardeal și să repare infrastructura deficitară din zonă. Asta și pentru că inundațiile din ultimele zile arată că maghiarii au cam lăsat lucrurile în paragină, nemaifăcând nimic în ultima sută de ani. 

„Să luăm exemplul localității Budila, din județul Brașov, unde podul de cale ferată construit de autoritățile hasburgice nu a mai fost reabilitat de mai bine de 100 de ani. Păi cine să facă astea dom’le, tot noi, tot noi? Nu e suficient că au asuprit românii în Ardeal sute de ani, acum vor să îi pună și la muncă?”, a declarat un reprezentant al ministerului de Externe. 

Orașele transilvane sunt pline de poduri, drumuri și clădiri lăsate de maghiari aici când au fost alungați de armata română. „Niște bulangii care au venit au venit și au mânjit meleagurile astea frumoase cu tot felul de conace, castele și alte mizerii de genul ăsta care, ce crezi, după o sută două de ani se strică și tot noi trebuie să avem grijă de ele, pe banii noștri!”.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

3 iulie 2018 14:46
Citește mai mult despre: Ardeal infrastructura unguri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult