România ameninţă Islanda: ori vă retrageţi norul, ori repornim Copşa Mică

Membrii CSAT s-au întrunit azi de urgenţă la Palatul Cotroceni pentru a decide răspunsul la agresiunea Islandei, care a trimis un nor de cenuşă vulcanică deasupra României. După o şedinţă care a durat mai bine de 3 ore, vicepreşedintele CSAT, Emil Boc a ieşit în faţa presei pentru a comunica deciziile de azi. Practic, Islanda a primit un ultimatum.

De pe o foaie care părea a avea scrisul lui Băsescu, Emil Boc a citit următoarele: „Emile, deci citeşte tot ce am scris aici: Norul de cenuşă provine de la vulcanul islandez Eijaaa.., Efjaaa…, Eyjafjallaaaa…  – în fine, sar este cuvânt, că e prea greu –, deci din punctul nostru de vedere prezenţa lui pe teritoriul României este un act de agresiune din partea Islandei. Nu putem rămâne impasibili la această situaţie. Am decis să acordăm Islandei un termen de 3 zile pentru a-şi retrage complet norul vulcanic de pe teritoriul nostru. Dacă asta nu se va întâmpla, vom redeschide, la capacitate maximă, toate furnalele din Copşa Mică. Replica noastră nu se va lăsa aşteptată.”

“Faci o pauză de câteva secunde, după care spui asta: Dacă e nevoie, vom transforma Europa într-un continent negru”, a încheiat ameninţător, cu pumnişorul în aer, Emil Boc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
22 aprilie 2010 13:23

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult