România ar putea vinde Ungariei Ardealul, pentru a acoperi deficitul bugetar

Ca să facă rost de bani la buget, Guvernul României ar putea vinde o parte din teritoriul ţării. Varianta cea mai vehiculată la Palatul Victoria este aceea a renunţării la Ardeal în favoarea Ungariei, în schimbul a 20 de miliarde de euro. „Cu banii ăştia putem să achităm nu una, ci două tranşe ale împrumutului FMI”, a declarat Emil Boc, bucurându-se ca un copil.

Suma nu este însă bătută în cuie, ungurii negociază la sânge. Prezent la prima rundă de discuţii cu partea maghiară, Adriean Videanu a cerut, pe lângă cele 20 de miliarde de euro, şi doi colaci secuieşti calzi, unşi cu miere, întrucât i se făcuse foame. Ungurii însă nici n-au vrut să audă. „Nu dăm nimic peste cele 20 de miliarde, este un chestiun de principiu!” a declarat UDMR-istul Peter Epstein Kovacs.

Printre românii care au aflat de posibila vânzare a Ardealului, părerile sunt împărţite: unii se opun, alţii nu sunt de acord. Din fericire, fiind mai lenţi, ardelenii încă nu s-au prins că Guvernul vrea să-i dea la pachet. Prin urmare, dacă aveţi ardeleni în familie, nu le spuneţi nimic în legătură cu asta, vestea i-ar distruge.

Din informaţiile noastre, ungurii vor să cumpere Ardealul pentru a combate şomajul crunt cu care se confruntă ţara. Odată cu revenirea Transilvaniei în rândul posesiunilor maghiare, vor avea şi ungurii o ocupaţie.

Oricum, ungurii nu vor fi scutiţi de bătăi de cap în caz că se realizează tranzacţia. Mai exact, or să se confrunte şi ei cu problema autonomiei Ţinutului Secuiesc, se ştie că secuii nu se lasă cu una cu două. În plus, simt şi ei că au şanse mai mari, au şi ei cu cine să se înţeleagă, cu cine să negocieze secesiunea, acum, că sunt de acelaşi sânge cu cei de la care cer autonomie.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
26 mai 2010 22:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult