România explică de ce n-a trimis tancuri în Ucraina: n-are cine să le-mpingă

În cele din urmă, premierul Dănciucă a recunoscut! Deși Ucraina insistă încă de la începutul războiului să ajutăm și cu altceva în afară de căști și veste antiglonț, România n-a fost în stare să livreze niciun tanc, pentru că militarii noștri sunt prea burtoși ca să le poată împinge.

”Un tanc T55 AM are 36 de tone. Nici măcar un batalion de 250 de generali nu poate să-l împingă până în Donbas, pentru că s-ar prăbuși sub povara propriilor burți”, explică analistul militar Decebal Popescu.

În ce privește transportul clasic, Armata română a încercat să trimită un tanc cu trenul, dar garnitura are 2500 de ore întârziere, fiind blocată în triaj la Focșani, unde așteaptă un InterRegio de Iași de o săptămână.

În cele din urmă s-a decis trimiterea experimentală a unui tanc pe bucăți, dezasamblate, iar ucrainenii urmau să-l monteze la loc la fața locului. Soldații ucraineni spun că din colete lipseau piese esențiale, precum motorul. Replica românilor a fost ”s-a furat”, spun surse din armata ucraineană.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
5 mai 2022 23:30
Citește mai mult despre: Dănciucă tanc ucraina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult