România, invitată la mişto la summitul G20 de la Toronto

Liderii celor mai mari economii din lume au trimis României un act aparent oficial prin care ţara noastră este invitată să ia parte la summitul G20 de la Toronto. Naiv din fire, Boc s-a bucurat ca un copil când a văzut documentul. Entuziasmul lui nu a ţinut însă decât o zi. Premierul a fost întors din drum pe aeroportul din Toronto, unde a aflat că invitaţia fusese, de fapt, o farsă făcută de nişte şefi de stat şi de guvern care se plictiseau teribil în timpul reuniunii din Canada.

Cancelarul german Angela Merkel le-a povestit reporterilor de la Die Zeit culisele acestei glume – destul de reuşite, să recunoaştem:

“Eram cu Obama, cu Berlusconi, cu Putin şi cu preşedintele Braziliei la un pranz la care discutam mersul crizei, când a venit vorba de România. Silvio a început atunci să ne spună cât de săraci sunt românii – şi asta nu de când cu criza, ci dintotdeauana. Ne-a povestit de cerşetorii români din Roma, de violatori, de ţiganii care vin la furat, de curvele care fac sex aproape pe gratis, pentru că n-au cine ştie ce pretenţii financiare, de femeile cu copii mici care şterg la fund babe paralizate şi cu Alzheimer pe te miri ce… Caterincă, ce să mai. Toată discuţia m-a amuzat teribil, aşa că am venit cu ideea asta: Ce-ar fi să invităm şi România, aşa, la mişto, la summitul G20? Ideea era să facă ăia ai lor drumul până aici cu avionul, să mai toace nişte bani de la buget.  Pot să zic că ne-a reuşit. După deplasarea asta destul de costisitoare pentru ei, or să mai ridice TVA-ul cu un procent, ca să acopere gaura.”

Emil Boc nu a vrut să comenteze penibilul incident. Gurile rele spun că nu este prima oară când pedeliştilor li se întâmplă aşa ceva. Anul trecut, pe vremea când conducea ministerul turismului, Elena Udrea a fost invitată să reprezinte România la un summit al statelor scandinave. Şi s-a dus, că doar nu era proastă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
29 iunie 2010 13:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult