Cu demnitatea specifică nației, România a replicat dur acuzelor unui politician suedez care a spus că deși suntem foarte săraci tot ne permitem să construim Catedrale. „Bogații ăia obsceni ar face bine să-și țină părerile de oameni harnici și organizați pentru ei. Să nu vină să ne dea sfaturi nouă”, se arată într-un comunicat al Guvernului României. 

santier-catedrala-autostrazi-suedia.jpg

Mai mult, oficialitățile române au subliniat faptul că preferă să rămână cu onoarea intactă: „Mai bine săraci cu catedrală, decât bogaţi cu autostrăzi!” și că nu acceptă critici din partea unui stat care încă are rege „cum mai au doar țiganii la noi în țară”. 

La finalul misivei România chiar a sărit un pic calul cu insultele: „Pe ce că sunt înalți și frumoși, mai sunt și proști. Ei n-ar fi în stare să repare o Dacie în fața blocului și sunt atât de zgârciți că nu dau o coroană când vine popa protestant cu icoana”. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Wednesday, 24.12.2014 15:55 Politic

National Cinematografic