România se apără: Avem mai puţine autostrăzi decât ungurii, dar de 2 ori mai mult spaţiu aerian

Autostrăzile nu sunt totul! O spun experţii Ministerului Transporturilor, care au emis recent un comunicat în care amintesc comunităţii internaţionale că ţara noastră, deşi codaşă la capitolul infrastructură rutieră, are un spaţiu aerian foarte bine dezvoltat, pe locul 13 în Europa ca suprafaţă, depăşind ţări cu tradiţie aviatică, precum Belgia sau Elveţia.

“Pe vecinii unguri, care se laudă că au de 2 ori mai multe autostrăzi, îi depăşim lejer la spaţiu aerian. Al nostru e dublu. Aţi auzit bine: avem peste 200.000 de kilometri pătraţi de spaţiu aerian de mare viteză”, spune Decebal Popescu, secretar de stat pentru dirijabile, autogire şi motodeltaplane.

“Deşi spaţiul aerian e costisitor, am hotărât să ne concentrăm pe el în detrimentul autostrăzilor, fiindcă transportul cu avionul e mai rapid şi mai sigur. Bineînţeles, au avut un merit şi înaintaşii noştri din perioada comunistă. A fost visul lui Ceauşescu să acopere toată România cu spaţiu aerian.”

Cu doar câteva zile în urmă, mai mulţi primari şi şeful CJ Călăraşi au tăiat panglica unui tronson de spaţiu aerian între două comune din judeţ, în cadrul unei ceremonii care a costat câteva sute de mii de euro.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
28 iulie 2014 13:49
Citește mai mult despre: autostrazi transport

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult