România și-a reglat balanța de comerț exterior după ce a reușit să exporte 1,2 kg de cireșe

Suntem bogaţi! România a trecut pe excedent comercial, după ce un şeic din Arabia Saudită a cumpărat de la noi o cantitate impresionantă de cireşe, adică 1,2 kg, la un preţ încă nedezvăluit de Banca Naţională, pentru că “românii efectiv nu ar înţelege suma”. Banii sunt atât de mulţi, încât Trezoreria a trebuit să-şi mai deschidă un cont, că nu încăpeau toate zerourile într-un Excel.

Fiind o tranzacţie atât de mare, Uniunea Europeană a impus ca cele 218 cireşe să provină din cât mai multe judeţe, ca să nu existe concurenţă neloială. La circa 5 cireşe per judeţ, se pare că problema infrastructurii la sate ar fi rezolvată.

Avem bani, avem şi probleme! Din păcate vânzarea cireşelor şi îmbogăţirea ne-au atras şi duşmani, sau prieteni de conjunctură. Elveţia ne-a trimis deja un mail prin care ne anunţă că băncile de acolo ar fi dispuse să ne ţină banii, dar evident o să ne coste.

Experţii în finanţe spun însă că se aşteaptă din clipă în clipă un comunicat de la Guvern, prin care se va anunţa că banii s-au furat şi fapta s-a prescris.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
18 mai 2017 15:05
Citește mai mult despre: arab cireșe

Alte articole

Vezi mai mult