Suntem bogaţi! România a trecut pe excedent comercial, după ce un şeic din Arabia Saudită a cumpărat de la noi o cantitate impresionantă de cireşe, adică 1,2 kg, la un preţ încă nedezvăluit de Banca Naţională, pentru că “românii efectiv nu ar înţelege suma”. Banii sunt atât de mulţi, încât Trezoreria a trebuit să-şi mai deschidă un cont, că nu încăpeau toate zerourile într-un Excel.cirese_arab.jpg

Fiind o tranzacţie atât de mare, Uniunea Europeană a impus ca cele 218 cireşe să provină din cât mai multe judeţe, ca să nu existe concurenţă neloială. La circa 5 cireşe per judeţ, se pare că problema infrastructurii la sate ar fi rezolvată.

Avem bani, avem şi probleme! Din păcate vânzarea cireşelor şi îmbogăţirea ne-au atras şi duşmani, sau prieteni de conjunctură. Elveţia ne-a trimis deja un mail prin care ne anunţă că băncile de acolo ar fi dispuse să ne ţină banii, dar evident o să ne coste.

Experţii în finanţe spun însă că se aşteaptă din clipă în clipă un comunicat de la Guvern, prin care se va anunţa că banii s-au furat şi fapta s-a prescris.


Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 18.05.2017 17:02 Politic

National Cinematografic