România, ţara cu cea mai mică rată a moralităţii din Uniunea Europeană

Comisarii europeni au avertizat autorităţile române că ţara noastră riscă să fie exclusă din UE din cauza ratei moralităţii. Practic, România are de departe cea mai mică rată a moralităţii dintre toate statele Uniunii Europene, mult sub limita minimă admisă pentru ţările membre.

Dacă la nivelul populaţiei rata moralităţii este încă una tolerată de europeni, situaţia este de-a dreptul dramatică la nivelul politicienilor. Deşi e cunoscut faptul că politicianul este predispus la o rată a moralităţi scăzută, în cazul politicienilor români aceasta tinde spre zero.

„Nu că n-au nici o urmă de moralitate în ei, dar mulţi politicieni români nici măcar nu ştiu ce e aia moralitate. Pur şi simplu pentru ei nu există acest concept. Cazul recent al lui Adrian Severin confirmă pe deplin această ipoteză”, a declarat pentru presa de la Bruxelles un comisar european.

Traian Băsescu este văzut de mulţi drept principalul responsabil pentru rata scăzută a moralităţii. Printre aceştia, Marian Vanghelie: „Băsescu o să aibă pe conştiinţă ejacularea României din UE”, a avertizat acesta.

Scris de Calin
4 iulie 2011 15:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult