România trece la Covidul greu! Se taie 4 de zero, ca să raportăm doar câte-un caz

La 15 ani de la denominarea leului, a venit rândul numărului zilnic de infectări cu Covid să treacă prin acest proces. Astfel, de azi înainte se vor tăia patru de zero din cifra zilnică. Măsura este menită să dea o lovitură avântului luat de Covid în țara noastră în ultima perioadă, a anunțat premierul.

”Ne apropiem de 10.000 de cazuri zilnic și e normal să luăm o decizie radicală”, a anunțat Ludovic Orban. ”Covidul va fi lipsit de vlagă de aici încolo, pentru că una este să anunți 10.000 de cazuri noi și cu totul altceva să spui «Azi avem un singur caz nou». Trecerea la Covidul greu ajută moralul populației, dar ne ajută și pe noi să ținem alegerile în decembrie.”

Premierul a atras însă atenția că denominarea se aplică doar la numărul de infectări cu Covid, nu și la locurile din spitale. ”În acest fel, cu câteva sute de locuri libere la terapie intensivă nu avem emoții că se vor umple vreodată, că vom avea doar 1-2 cazuri pe Covid greu pe zi”, exultă Ludovic Orban.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
6 noiembrie 2020 07:11

Alte articole

Vezi mai mult