Românii amenință că nu mai ascultă Mozart dacă Austria nu ne vrea în Schengen

Românii le-au dat un ultimatum înfiorător austriecilor! „Nu mai ascultăm niciodată Mozart dacă nu ne primiți în Schengen!“, sună amenințarea care a creat fiori la Viena. Mai mult, românii amenință și că nu vor mai cumpăra niciodată bilete la filarmonica din Viena, care va ajunge probabil să țină reprezentații cu sala pe jumătate goală.

„Când o țară în care peste 90% din populație îl ascultă pe Mozart, compozitorul național al Austriei, te amenință că renunță la el, nu poți să rămâi fără reacție. E păcat însă că s-a ajuns aici, la o amenințare care, să fim serioși, este mai dură decât prevăd regulile diplomației. Românii joacă mult prea murdar“, s-a plâns premierul austriac.

Și este puțin probabil ca liderii austrieci să reziste pe poziție și să refuze în continuarea intrarea României în spațiul Schengen, apreciază mai toți analiștii politici de la Viena. „O astfel de amenințare este la fel de înfiorătoare ca amenințarea cu un atac nuclear, nu văd cum ar putea premierul să mai refuze România“, spun analiștii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
6 decembrie 2022 15:00
Citește mai mult despre: mozart Schengen

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult