Românii care nu mai știu ce zi e pot suna la robotul telefonic “Ziua exactă”

Bulă de aer pentru românii confuzi care nu mai știu în ce zi se află. Vechiul număr 958 a fost reactivat și poate fi folosit gratuit de toți românii care vor să afle în ce zi se află. Astfel, dacă suni azi de exemplu la acest număr te va întâmpina o voce calmă și următorul mesaj vocal: ”La semnalul următor va fi ziua…biiip… sâmbătă, 25 aprilie 2020”.

”Un sondaj de opinie a relevat că 68% din români nu știu să răspundă la întrebarea «Ce zi e azi?». Ba, mai mult, 22% habar n-au nici măcar în ce lună se află și 4% nu știu anul în care ne aflăm. Așa că nevoia unui astfel de serviciu, «Ziua exactă», este evidentă”, a explicat un reprezentant al Ministerului de Interne.

Totuși, se pare că serviciul ”Ziua exactă” n-a fost lansat ca urmare a sondajului de opinie invocat de autorități. ”L-a cerut insistent ministrul Vela, că el habar n-are niciodată în ce zi e sau ce trebuie să facă”, a spus, sub protecția anonimatului, o sursă din guvern. ”De când s-a lansat numărul, Vela sună și de 5-6 ori pe zi să afle ce zi e, atât de hăbăuc e.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
25 aprilie 2020 10:04
Citește mai mult despre: telefon

Alte articole

Vezi mai mult