O nouă tâmpenie pregătită de parlamentari, o taxă suplimentară pe toate produsele culturale, i-a enervat din nou pe români. Primul care a luat atitudine a fost reputatul Decebal Popescu, singurul reprezentat legitim al societății civile din România. Acesta le-a transmis, sec, parlamentarilor: ”Sunteți bătuți în cap!”

cocalar_cu_lant_velea.jpg ”Înainte de a lovi în oamenii care cumpără cărți sau care plătesc un bilet la teatru sau la un concert”, spune Decebal Popescu, ”ar trebui abordate alte categorii sociale. Ar trebui impozitați, înainte de toate, cei care sparg semințe sau își cumpără lanțuri de cocalar. Mai sunt, apoi, cei care își fac selfie-uri sau dau like la Tony Poptămaș pe Facebook. Ăștia trebuie impozitați, nu cei care cumpără cărți!”

Decebal Popescu a identificat și alte metode prin care pot fi atrase fonduri suplimentare la buget: impozitarea veniturilor bisericii, reducerea salariilor și diurnelor de care beneficiază parlamentarii și miniștrii sau, pur și simplu, factorii politici decizionali să nu mai fure din banul public.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Calin | Monday, 16.02.2015 15:13 Politic

National Cinematografic