Românii încă speră! “Mizăm pe faptul că şi Brâncoveanu spunea că se întoarce de la Istanbul”

Deşi premierul Victor Ponta susţine că se va întoarce în ţară duminică, românii nu şi-au pierdut speranţa în ceea ce îl priveşte! Istoricii ne amintesc mereu, plini de optimism, că şi Constantin Brâncoveanu afirma că urmează să revină în ţară foarte curând.

Decebal Popescu, cercetător gr. II al Institutului de Istorie “Decebal Popescu” din Popeşti, confirmă: “Primul ministru a spus că îşi încheie socotelile în Turcia şi porneşte spre Bucureşti, dar nu trebuie să uităm că foarte mulţi domnitori şi boieri de rang înalt au făcut declaraţii similare înainte ca sultanul să decidă că au nevoie, ştiţi voi… de tratament suplimentar.”

O epistolă a lui Brâncoveanu pare să susţină spusele experţilor: “Foarte frumos la Înalta Poartă. Întoarce-mă-voi degrabă în ţară, voiu a fi aşteptat cu mămăligă caldă!”, scria domnitorul în 1714 către cei de acasă.

Ziua decisivă, spun apropiaţii lui Ponta, ar putea fi cea de sâmbătă, când surse din palatul Topkapi declară că premierul român ar urma să primească oferta “de nerefuzat” de a se converti la Islam.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
2 iulie 2015 18:07

Alte articole

Vezi mai mult