Românii plecaţi din ţară care nu vor să se mai întoarcă niciodată acasă iubesc cel mai tare România

Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că România e iubită cel mai mult de compatrioţii noştri care trăiesc în alte ţări şi care, pentru a folosi cuvintele lor, „nu s-ar mai întoarce niciodată în jegul ăla”. Sociologii spun că patriotismul acestui grup de români, aşa cum se manifestă în interviuri, pe Facebook, pe forumuri sau în comentari lăsate pe site-uri româneşti este absolut extraordinar şi profund dezinteresat, dat fiind că nu trimit bani acasă Şi nici nu au de gând să investească în ţara natală.

„Conform cercetărilor noastre, adevăraţii patrioţi români sunt oameni care au o situaţie materială foarte bună în statele occidentale unde s-au stabilit şi care recunosc ei înşişi că nu ar mai reveni în ţară nici să-i tai”, afirmă sociologii. „Nu ai cum să pui semnul de egalitate între aceşti autentici iubitori de ţară, care din păcate nu mai stau printre noi, şi cei care muncesc şi plătesc impozite statului român sau căpşunarii care aduc bani în ţară şi care toată ziua nu fac decât să critice România. N-ar trebui să aibă dreptul să-şi dea cu părerea despre ţara asta”.

Sociologii au remarcat, de asemenea, că românii plecaţi de decenii bune în străinătate au opinii extrem de pertinente despre absolut orice subiect din ţară, fie că e vorba de salvarea Roşiei Montane, de maidanezii din Capitală sau de repararea unei străzi din Tecuci. „Pur şi simplu au o altă perspectivă, mult mai clară, nu i-a furat realitatea, cum se întâmplă cu cei care trăiesc acele situaţii zi de zi.” De asemenea, mulţi dintre ei au ajuns să uite limba română la doar câteva zile după ce au plecat din ţară în străinatate, ceea ce, spun sociologii, nu-i împedică să-şi iubească la nebunie patria.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
1 decembrie 2011 13:22

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult