Rusia mulțumește României pentru ajutorul umanitar de 120 tone aur trimis în 1916

În aceste vremuri de pandemie și panică socială este mult mai important să fim uniți decât dezbinați și să ne înțelegem bine chiar și cu vecinii cu care am avut probleme în trecut. Tonul unei reconcilieri istorice a fost dat în această dimineață de Rusia, care a mulțumit prin vocea ambasadorului de la București, pentru ajutorul umanitar oferit de România în 1916.

„Mulțumim din suflet poporului români și reprezentanților acestuia pentru ajutorul imens oferit de aceștia în 1916 când ne-au trimis 120 de tone de aur precum și alte obiecte valoroase de tezaur. Fără banii obținuți din asta nu am fi reușit să trecem peste epidemia care ne-a lovit pe toți”, spune ambasadorul rus Valerie Kaghebinski într-o depeșă oficială.

Autoritățile ruse au dat asigurări că gestul nu va fi uitat și că vor răspunde cu aceeași bunăvoință imediat ce economia își va reveni. „După cum știți, Rusia este un mare producător de armament, vă vom oferi, din puținul nostru, tancuri, unități militare mobile, rachete și poate și ceva vapoare”, a precizat un oficial al ministerului de externe rus.

Scris de Ef
27 aprilie 2020 05:04
Citește mai mult despre: tezaur

Alte articole

Vezi mai mult